Now Reading
#ATASBIGJANSHOW Kick Start Kalendar Muzik 2019
#ATASBIGJANSHOW
18 0

#ATASBIGJANSHOW Kick Start Kalendar Muzik 2019

by In house WriterJanuary 14, 2019

“Ide asal show ni adalah untuk mempromosikan lagi rilisan-rilisan tempatan. Banyak wang, masa dan tenaga dicurahkan untuk pembikinan EP dan Album tetapi kurang mendapat perhatian berbanding dengan merilis single sahaja. Kita nak kembali menggalakkan pendengar membeli album dan dalam masa yang sama artis/band untuk mengeluarkan album.”

Sebagai pemula 2019 kepada persembahan muzik tempatan, BijanFX Productions akan mengadakan konsert yang menggabungkan 10 kumpulan artis. Mereka adalah di kalangan kumpulan artis yang baru menerbitkan album pada 2018 dan 2019.

Seven Collar T-Shirt merupakan salah satu tarikan utama bagi konsert ini. Mereka baru sahaja meriliskan album ke-4 mereka yang bertajuk “MURDER” pada bulan lepas dan ini merupakan persembahan konsert pertama mereka setelah hampir setahun kerana sibuk menyiapkan album tersebut.

Juga bakal menjadi tumpuan utama juga adalah Iqbal M. , Band yang bernaung di bawah Luncai Emas Sdn Bhd ini bakal melancarkan album sulung mereka pada bulan Febuari 2019 tetapi akan mencetak album mereka (terhad) khas untuk dijual pada hari konsert ini nanti.

Barisan artis lain yang turut akan membuat persembahan nanti terdiri dari The Venopian Solitude, The Fatalis, Hacktick, StrikeOut, Cora, Leaism, Budak Nakal Hujung Simpang dan TIM.

Menurut juru cakap BijanFXProductions, “Kadang-kadang bands dan juga audiens pergi show tak puas sebab dapat tengok artis kegemaran main set 20 minit je. Band pun kadang tak puas sebab slot pendek tak dapat perform atau promo lagu-lagu lain dalam album. Show ni, memang nak galakkan band all out main set yang diorang idamkan selama ni. Team Sound & Lights akan cuba sehabis baik untuk pastikan semua orang band dan juga audiens balik puas hati”

Konsert yang disokong oleh VANS and HAUSBOOM ini bakal berlangsung di Bentley Music Auditorium, pada 26 Januari 2019.

About The Author
Profile photo of In house Writer
In house Writer

Leave a Response